Αλέξης Σαββόπουλος

Ο «Φέτφα», ο Σίλβα… και ο Χαϊροβιτς

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις μεταγραφικές αναζητήσεις του Άρη και το πώς αυτές συνδέονται με την ανάγκη ελάφρυνσης του ρόστερ.

Ο Άρης, όπως κι όλες οι ομάδες, σιγά-σιγά έχει αρχίσει να κάνουν τις πρώτες μεταγραφές σκέψεις τους ενόψει Ιανουαρίου. Κινήσεις πολλές δεν θα γίνουν μια και το κιτρινόμαυρο ρόστερ εμφανίζει μια σχετική πληρότητα.

Παρουσιάζει όμως και κάποιες ανάγκες σε συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες είναι ήδη εν γνώσει του Θόδωρου Καρυπίδη.

Για παράδειγμα αυτή του φορ, αφού θα απουσιάσει ο Καμαρά στο Κόπα Άφρικα (συν το γεγονός ότι δεν είναι όσο παραγωγικός θα ήθελαν στον Άρη) και ένας κεντρικός αμυντικός που θα προσφέρει μια αξιόπιστη εναλλακτική πίσω από Φαμπιάνο και Μπράμπετς.

Ανοικτό ακόμη υπάρχει το ενδεχόμενο απόκτησης και ενός πλάγιου επιθετικού με έφεση στο ένας εναντίον ενός αλλά με μια απαραίτητη προϋπόθεση. Να βρεθεί τρόπος ελάφρυνσης του ρόστερ, μιας και ήδη υπάρχει πληθώρα επιλογών στη συγκεκριμένη θέση. Ο πιο… αδύναμος κρίκος και λόγω συμμετοχών μοιάζει αυτή τη στιγμή ο Χαΐροβιτς (είναι μονίμως πλέον εκτός αποστολής).

Ο εκπρόσωπος του Βόσνιου έχει ενημερωθεί να αναζητήσει ομάδα και εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο τότε ο Άρης πιθανόν να προσθέσει έναν ακόμη winger.

Φετφατζίδης και Σάντε Σίλβα θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αποτελέσουν επιλογές. Αμφότεροι όμως δεσμεύονται με συμβόλαιο. Ειδικά ο Φετφατζίδης πλουσιοπάροχο. Αν ο 31χρονος αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα εξασφαλίζοντας την ελευθερία του, έχει ξεκαθαρίσει ότι ο Άρης είναι η πρώτη του επιλογή. Επιλογή που αρέσει και στον Θόδωρο Καρυπίδη.

Πιο εύκολη ίσως φαντάζει η περίπτωση του Σίλβα, αφού δεν παίζει σχεδόν καθόλου στη Νότιγχαμ. Υπάρχει βέβαια και το αγωνιστικό σκέλος μιας και ήδη υπάρχουν στο ρόστερ αρκετοί winger (Ματέο, Γκάμα, Μαντσίνι, Ιτούρμπε) και ο ερχομός ακόμη ενός θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και ισορροπίες που δεν γίνεται να μην ληφθούν υπόψη.

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι μετά τις 16/12 που το CAS έχει ενημερώσει ότι ενδέχεται να βγάλει απόφαση για την υπόθεση Ντούρμισαι και υπάρξει εξέλιξη, οι κινήσεις θα δρομολογηθούν και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x